donderdag 1 oktober 2015

De puppie reunie

Het was pas 2 weken zeker dat we zouden gaan. De reunie was bij Barneveld op een recreatie oord. Prachtige meren , bossages en gazons.


Om 13.00 uur werden we verwacht en tegen die tijd waren we er ook.
Hein stond de bezoekers op te wachten bij de slagboom en wees ons de weg naar de parkeerplaats. 
Wanneer de autodeuren open gingen zag je ze zitten, de broers en zusters van Bram.
Al meteen een warm welkom met al die vriendelijke baasjes. 
Jaqueline zagen we in de verte al staan bij een hoge tafel vol met lekkernijen. Warm en koud, koffie en thee en limonade.  
   

Het leek wel een oud schilderij van een picknick in een mooi landschap en veel honden erin. 
Het weer leende er zich ook voor. Beter kon het niet. Marjan, de vriendin van Jaqueline was er ook met haar puppykopers. Haar moederhond is een zus van de moeder van Bram en ze waren gedekt door dezelfde reu. (polish Poker)
Alleen waren deze honden al 9 maanden oud en Bram en de broers en zusjes nog geen 5 maanden. 
Al met al een leuk georganiseerd buitenfeestje. 
Iedereen kreeg de kans zich voor te stellen. Ó
Daarna werd er een ' sleepje ' getrokken. Dat is jagerslatijn voor het slepen met wild over de grond en 
de hond moet de geur volgen en komt zo bij het wild uit.  Echt spannend. En Bram keek eerst goed in de tunnel wat daar eventueel in zou kunnen zitten alvorens hij er door rende. Hij was wel 
nieuwsschierig naar het konijn. Uiteindelijk pakte hij het op en verplaatste het. D an nog wilt zoeken in de bosjes. Nog nooit zo iets meegemaakt. Ik ben ook ooit met onze Jasper naar de jachttraining geweest, maar zo leuk heb ik dat niet ervaren. Het was genieten en Bram genoot ook.
Hij rook voor de eerste keer een konijn en ander wilt.

Na dit alles konden we nog ergens wat eten en drinken en babbelen. Veel honden lagen onder de tafel te snurken of te kroelen met elkaar. Tegen de avond was het weer tijd om afscheid te nemen van deze leuke groep mensen. Wij waren blij dat we gekomen waren. Ik moet Jaqueline en Hein en Marjan hartelijk danken voor de goede verzorging van deze dag. Dank jullie wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten