zaterdag 19 maart 2016

Bram wordt aangevallen door een Ridgeback

Het is vrijdag. Natuurlijk maken we een wandeling . Deze keer zonder zijn vriendinnen en we gaan naar het Pontebos. Bram snuffelt een beetje hier en daar wanneer er opeens een mevroeuw opduikt vanuit een zijpad met 2 Rodesian Ridgebaks. Een van hen vliegt meteen op Bram , die ze nog niet eens gezien had. Bram gilde moord en brand. Maar de hond pakte hem in de nek en aan zijn oor en in de rug. Het leek ernstig. Bram maakte zich klein en deed niets terug. Ik riep naar de vrouw die zich niet erg haaste. Weer hapte de hond naar Bram. De vrouw riep de hond " Massai , hier! Geen reactie van de hond. Uiteindelijk joeg ze hem weg. Maar bij elke beweging van Bram drijgde hij weer te beginnen. Ik wilde Bram betasten om zijn lichaampje te bekijken. Maar hij was bang. Het leek alsof hij dacht dat hij gestraft werd door die hond. Trillend op mijn benen zag ik dat er geen wonden waren. De vrouw vertelde dat de oude brave hond van haar was en de aanvaller een loge. Normaal hielden ze hem vast, maar ze dacht dat er niemand in het bosje was. De hond was ooit aangevallen door een zwarte honden had nu een trauma. 
Wat moet ik daar nu van vinden . Heel jammer dat ze hem losliet terwijl ze wist dat dit zou gebeuren wanneer er een andere hond aan zou komen. Ik zelf ben als de dood voor de onvoorspelbaarheid van deze honden. Ze vertelde dat ze heel sterk was en hem nu onder controle had Een minuut later trok de hond haar omver en lag ze in de modder. Ze had hem wel nog vast. 
Deze honden worden in Afrika gebruikt om de boerderij te beschermen en ze gingen mee op leeuwenjacht. Ik begrijp niet dat je een waakhond voor de gezelligheid aanschaft. Welke problemen ga je niet tegen komen. Alle mensen zijn bang van je. Nee, dit was een hele nare ervaring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten